Еве зошто е запалена зградата на СЕП

Зад плењето на зградата на СЕП стои урбаната мафија поддржана од власта. По примерот на кафичот во Мавровка, таму ќе се гради нов поголем објект, а инвестицискиот колач ќе биде на компанија од Тетово блиска на ДУИ. Подизведувач компанија блиска на СДС. Причината за пожарот нема да биде откриена.