Ја губи ли Заев битката во партијата ? Петре Шилегов следен претседател ?

По ветото што Македонија го доби од Бугарија за започнување на преговорите со Европската унија, во седиштето на Бихачка атмосферата и не е така сјајна.

Имено, двете крила во јавности познати како Скопско и Струмичко се со заострени односи. Несогласувањата ја нишаат претседателската позиција на Заев како никогаш до сега.

Како што велат нашите извори, приврзаниците на скопското крило веќе почнале да му ги бројат деновите на Заев кој во исто време се соочува со притисоци од сите страни.
Тие бараат одговорност затоа што наместо очекуваниот датум за преговори добија вето.Ветото на Заев му создаде големи главоболки и во односот со коалиционите партнери, нивниот притисок за попуштање кон Бугарија може да биде клучен момент во целата ситуација. Останува да видиме