Владата наложила да го казнат коментаторот Тони Стојановски

Коментарите на луѓе блиски на СДСМ на социјалните мрежи кој барат отказ за начинот на кој коментаторот на МТВ Тони Стојановски за тоа како го коментираше мечот против Грузија но тоа има позадина според блиски информации овие нарачки доаѓале од Илиндеска односно, владата вчера вечер се обидела да го санкционира комемтаторот Тони Стојановски.

Македонската дипломатија во моментов “тргува” со Бугарија каде што ваков говор може сериозно да му наштети на целиот процес, по реакците од амбасадите во доцните часови успеа видеото од коментаторот Тони да го цензурираат “патриотскиот говор”, и исто така се изнаоѓало начин како да го казнат.