Левица ги повика своите поддржувачи да гласаат на изборите во Штип?

Од неофицијални но потврдени извори дознававаме дека политичката партија “Левица” ги повика своите поддржувачи да гласаат на изборите во Штип.Д

одека коалицијата на власт се бореше за секој еден гласач, носеше луѓе на гласање групно и на сила, Левица одлучи да им помогне во нивната намера.

Дали “Левица” е свесна што направи? Дали свесно ги втурна своите поддржувачи во ризик од зараза? Со каква цел?