Заев се „офајдил“ од Глобал со 3 милиони евра?

Трговскиот Глобал односно бисерот на Струмица кој Заев го изгради во времето кога беше градоночалник, јавна тајна е дека Заев и неговата фамилија имаат дел од овој Трговски односно без негово одобрување тој Трговски нема да постои. Пожарот што пред некој ден е предизвикан направи штета која ќе го офајди Заев со 3 милиони евра?